HUNDREDAGERSPROSJEKTET

Hva er egentlig dette «Hundre dagers prosjektet»? Når kan jeg starte og hvordan går jeg frem? Hva teller som en økt, og hvor lang må den være?

Dette er spørsmål jeg ofte blir stilt og som jeg her vil besvare. I tilegg vil jeg komme med noen innspill og tips til deg som har lyst til å henge deg på.

wpid-2012-10-01-14.54.58.jpg

Hundre dagers prosjektet er en utfordring som går ut på å gjennomføre hundre treningsøkter på hundre dager. Selv er jeg nå i gang med andre runde, i godt selskap med flere andre.

Jeg startet mitt første Hundre dagers prosjekt sommeren 2012. Motivasjonen var å komme i bedre form og innarbeide gode vaner med trening som en integrert del av hverdagen. Hundre små steg på veien mot en sprekere utgave av meg selv.

Hva kvalifiserer som en økt?

Flere har spurt om hva som kvalifiserer som en økt. Jeg pleier å svare at det bestemmer du helt selv! Type aktivitet, intensitet og lengde på økta er opp til den enkelte. Man må ta utgangspunkt i seg selv, sin egen form, motivasjon og mål.

Lever man et liv med lite aktivitet, kan det å ta trappene i stedet for heisen, eller å legge inn en liten ekstra gåtur hver dag, være en super aktivitet! De som allerede er godt i gang med trening må selvsagt legge opp til noe tøfferer økter om formkurven skal stige.

wpid-PicsArt_1352295221172.jpg

Mestring og motivasjon er nøkkelord. Man skal ha litt å strekke seg etter, samtidig som det skal være gjennomførbart. Husk at 100 dager er lenge! Skal man holde ut er det et godt tips å sette seg realistiske mål for treningsøktene. 100 små steg blir mye til sammen! 

Når det gjelder hvilke type aktivitet som kvalifiserer som en økt, lar jeg alltid min subjektive følelse bestemme. Jeg lever et relativt aktivt liv og er mye ute og går. Jeg har derfor valgt å ikke telle med med alle spaserturerne mine som økter. Mine økter består stort sett av kondisjons økter og annen trening på treningstudio, det må til for å nå mine mål. De gangene jeg bevisst velger å gå lengre strekninger istedet for å ta bussen, eller de gangene jeg tar meg en powerwalk med trening for øyet – da blir det gjerne loggført som en økt!  Målet er jo å komme i bedre form, og da må man utfordre seg litt ekstra.

Velg aktiviteter som passer for deg! Om det er å legge seg ned på gulvet å gjøre 30 situps, ta en ekstra spasertur eller løpe 2 mil. Det handler om å øke ditt nåværende aktivitetsnivå!

Hvor lang skal en økt være?

I starten fikk jeg mange spørsmål om hvor lange økter jeg kjørte. Noen mente at minimum måtte være 1 time. Jeg for min del har hverken tid, lyst eller helse til å trene en hel time hver eneste dag, særlig ikke i hundre dager! Det ville vært helt urealistisk. For meg var fokuset å gjøre litt hver dag.

Tenk lav terske!  Gjør det enkelt  for deg selv å lykkes!

Jeg måtte legge listen lavt nok til at 100 dager med trening faktisk var gjennomførbart. Nøkkelen ble å kjøre korte intensive økter på 25-35 min innimellom de lengre øktene. Dette var overkommelig for meg, og gav meg mestringsfølelse som igjen gav motivasjon til å fortsette. Restitusjon er også viktig. De nytter ikke å trene hardt hver dag.

Jeg skal love at det blir blir gode resultater av daglige korte økter. Særlig med tanke på at alternativet ofte var å ikke gjøre noe i det hele tatt. Alt er bedre enn ingenting!

5 min eller 2 timer. Du bestemmer helt selv!

Dokumentasjon

For meg har det vært både disiplinerene og motiverende å dokumentere treningsøktene mine med bilder på Instagram, og mange har fulgt dette eksempelet.  Det har også blitt opprettet en «100 dagers prosjektet» Facebook-gruppe hvor det dokumenteres og inspireres. Atter andre rapporterer bare til seg selv og holder det fint gående på den måten. Her gjelder bare å finne ut hva som passer for deg.

For inspirasjon på instagram kan du søke på taggen #hundredagersprosjektet

Når starter vi og hvem passer dette for?

Stadig flere har latt seg inspirere til å prøve ut denne utfordringen. Det er gøy og motiverende når vi er mange som står på mot et felles mål og deler økter og erfaringer. Det er mye inspirasjon å hente i andres treningsøkter og heiarop. Enkelte er i disse dager i ferd med å komme i mål på dag 100, mens andre er helt i starten. Start når du er motivert og klar!

Hunder dagers prosjektet passer for absolutt alle! Sett deg som mål å gjøre en liten ting hver dag, det kan alle klare!! Heng på!!

Reklamer

7 responses to “HUNDREDAGERSPROSJEKTET

  1. Pingback: #Hundredagersprosjektet | jabbaman

  2. Lille søster 26. juli 2013, kl. 11:59

    Så flott at du starter et nytt 100-dagersprosjekt! Jeg liker holdningen din til at folk må finne sin egen definisjon på hva en treningsøkt er.

  3. Pingback: Trena 100 dagar på rad? Har det rabla for meg? | Heile deg Coaching

  4. Anonym 10. oktober 2013, kl. 16:54

    Hvis du ikke får en økt en dag – då må du begynne helt på ny….? 🙂

  5. Pingback: Hva er ditt mål for 2014? | ceciliecc

  6. Pingback: Hundredagersprosjektet :) | Mette Ree Saltrø

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: